top of page

Mr. Benny Backx

Benny Backx

Mr. Benny Backx (°1971) studeerde Rechten aan de KU Leuven, en werd advocaat aan de Balie te Turnhout in 1995.  Na zijn stage werkte hij nog een aantal jaren als medewerker op een groot regionaal kantoor te Turnhout, waar hij vooral actief was in zaken van vennootschapsrecht, intellectuele rechten en informaticarecht, alvorens in 2002 een eigen praktijk op te starten.  Ondertussen behaalde hij nog een bijzondere licentie Vennootschapsrecht (KU Leuven - KU Brussel).

 

In zijn praktijk focust Mr. Backx zich op alle facetten van het ondernemingsrecht, en in het bijzonder op vennootschapsrecht, informaticarecht, intellectuele rechten en insolventierecht.  Over deze materies spreekt Mr. Backx ook geregeld op studiedagen. Mr. Backx is sedert 2016 curator bij de Ondernemingsrechtbank Antwerpen - afdeling Turnhout.  

 

Mr. Backx was jarenlang bestuurslid bij een professioneel theatergezelschap en bij VOKA Kempen. Hij is tevens voorzitter van de Interne Beroepscommissie van een scholengemeenschap in de Kempen.

 

rechtstreeks 014/254.991 of  b.backx@act-advocaten.be

 

bottom of page